Selecteer een pagina

ALGEMENE INFO

TATTOOS

Minimumleeftijd:
Tattoos worden vanaf 18 jaar geplaatst, bij uitzondering kunnen minderjarigen vanaf 17 jaar een kleine tattoo plaatsen op een discrete plaats, mits toestemming van beide ouders (benodigde formulieren aanwezig in de shop).

Tekening:
In principe kunnen alle tekeningen gezet worden, behalve tekeningen die bij wet verboden zijn. Hou er rekening mee dat een tattoo geen exacte kopie is. Huid is namelijk niet hetzelfde medium als papier. Mochten bepaalde factoren de originele tekening echter te veel veranderen dan zullen wij de klant daarvoor op de hoogte brengen. Grootte en plaats van de tattoo zijn ook heel belangrijke factoren. Bij grote projecten kom je best even langs in de shop.

Afspraak:
Bij het nemen van een afspraak wordt steeds een voorschot gevraagd, zonder voorschot wordt geen afspraak gegeven. Voor grote tattoos worden geen telefonische afspraken afgesproken. Hetzelfde geldt voor e-mails.

Prijs:
De prijs hangt af van de grootte en de tijd nodig om een tattoo te zetten. Kleine tattoos hebben meestal een vaste prijs, grotere stukken worden meestal per uur afgerekend.

Plaatsen van de tattoo:
Het plaatsen van een tattoo vergt veel energie van het lichaam, daarvoor is het heel belangrijk goed uitgerust te zijn op de dag van de afspraak, een goede nachtrust en een kleine maaltijd voor de afspraak doen wonderen. Wie onder invloed is van alcohol of drugs wordt niet getattooëerd en kan indien nodig uit de shop gezet worden. Ook de gezondheidstoestand is heel belangrijk, wie ziek is of zich onwel voelt maakt beter een andere afspraak. Bepaalde aandoeningen of ziektes en ook het gebruik van bepaalde medicijnen kunnen een grote rol spelen bij de genezing van een tattoo. In het slechtste geval kan een tattoo schadelijk zijn bij bepaalde ziektes of aandoeningen (vb. allergie). Bij twijfel wordt een tattoo niet geplaatst. Het kan nooit kwaad vooraf inlichtingen te nemen of raad te vragen bij een dokter of specialist. (bv bij zwangerschap)

Genezing en verzorging:
De genezing hangt af van vele factoren maar één van de belangrijkste factoren is de verzorging. Een tattoo die snel geneest heeft minder kans op retouches. In de shop worden enkel steriele materialen gebruikt en is de kans op ontsteking heel klein. Bij een slechte nazorg kan er echter heel snel een ontsteking ontstaan. In dat geval neem je best contact op met de shop. Meestal valt dit snel op te lossen, wacht echter niet te lang!

Na het plaatsen van een tattoo wordt de verzorging persoonlijk uitgelegd, ter informatie worden de belangrijkste stappen kort uitgelegd:

  • De eerste dag dient de tattoo minstens 4 a 5 keer grondig uitgewassen te worden. Indien mogelijk met een neutrale zeep. Gebruik steeds een propere handdoek bij het afdrogen, of beter nog een keukenpapier waarmee je de overtollige waterresten kan verwijderen. De tattoo mag niet meer ingepakt worden, noch met folie noch met een verband.
  • Na het uitwassen dient de tattoo ingesmeerd te worden met een verzorgende créme. Let er voor op niet te veel créme aan te brengen, anders kunnen poriën verstopt raken, dit verhoogt de kans op ontstekingen en/of jeuk.
  • De volgende twee weken dient de tattoo 2 tot 3 maal per dag ingesmeerd te worden met een verzorgende. In principe moet de tattoo ingesmeerd worden als die ‘droog’ staat.
  • Korstvorming is normaal bij een tattoo (een tattoo is tenslotte vergelijkbaar met een schaafwond). In de laatste fase van het genezingsproces treedt vervelling op (de tijd varieert van persoon tot persoon). Er kan ook jeuk optreden, wat heel vervelend kan zijn, pas op want krabben is uit den boze, je kan de tattoo beschadigen en dan duurt de genezing nog langer.
  • De eerste 2 weken zijn zonnebank, bad of zwembad en sauna af te raden! Een douche nemen daarentegen is wel goed.

Retouches:
Retouches kunnen altijd mogelijk zijn, in principe zijn retouches gratis (binnen eerste jaar). Retouches veroorzaakt door een slechte nazorg zijn echter niet gratis.